DEUTSCH ENGLISH ITALIANO HRVATSKI
>>HOME >>POSEBNA PONUDA >>AUTOKARTE >>MAPA WEBA >>PRETRAGA SMJEŠTAJA >>KONTAKT
PONUDA
Smještaj
Izleti
Sportske aktivnosti
Krstarenja
Nekretnine
HRVATSKA
Info
Povijest
Nacionalni parkovi
Prirodni parkovi
Korisne informacije
Tradicionalna jela
Kako doći
Destinacije
J.E.M.Trade
Za iznajmljivače
Opći uvjeti
Plaćanja
Izleti iz Istre


 Nacionalni park Brijuni

Predivan izlet započinje kratkom brodskom vožnjom iz Fažane do otoka Veliki Brijun u pratnji stručnih vodiča.
Turističkim vlakom započinjemo obilazak prirodnih ljepota (maslina iz IV.st., drvored iz 1905.godine), safari parka i kulturnih dragulja otoka (bizantski kastrum nastanjen od II. st. prije Krista do XIV.st., te rimska rezidencijalna vila u zaljevu Verige iz I. st.), razgledavanje prirodoslovne zbirke, izložbe "Tito na Brijunima", crkvice Sv.Germana iz XV. st., sa izložbom kopija fresaka i spomenika pisanih glagoljicom, te razgledavanje arheološkog muzeja.

 Mali Brijuni

Mali Brijun je drugi otok po veličini u sastavu Nacionalnog parka Brijuni, otok obavijen čudesnim spokojstvom čiji mir remete tek šum mora i cvrkut ptica.

Izlet motornim brodom "Brijunka" na Mali Brijun započinje razgledavanjem utvrde Brioni Minor, građene krajem 19. stoljeća.
Program se nastavlja piknikom u sjeni stoljetnih borova i kupanjem u moru koje mami svojom čarobnom bistrinom.
U poslijepodnevnim satima, opušteni tišinom, nadahnuti ljepotom prirode koja se u svojem sjaju očuvala do danas i na Malom Brijunu, vraćamo se svakodnevnici.


 Nacionalnoi Park Plitvička jezera

Za vrlo posjećen i zanimljiv cjelodnevni izlet Nacionalnom parku Plitvička jezera, stručni vodiči zamislili su plan obilaska parka prirode gdje je nanizano šesnaest prekrasnih manjih i većih jezera, kristalne modro-zelene boje.

Tijekom razgleda Plitvičkih jezera u pratnji stručnih vodiča, dio puta vozit ćete se vlakićem, dio puta ići pješice, a po jezeru Kozjak brodom, te uživati u netaknutoj prirodi.
Bogata flora i fauna, čisti zrak, udobni hoteli i restorani privlače mnogobrojne posjetitelje iz cijeloga svijeta.


 Istratur

Uključuje obilazak Dvigrada, grada izvanredne prošlosti, a njegove stare kuće i popločene ulice kao da pričaju o jednom davnom vremenu koje još uvijek nije izbrisano.
Uza sve to nećete moći ostati ravnodušni prema miru i tišini koju možete osjetiti ukoliko posjetite crkvu Sv.Sofie.
Posjet gradu Pazinu koji je smješten u središnjem dijelu Istre, uz mogućnost posjete Etnografskom muzeju. Slijedi Hum-najmanji istarski gradić, sa svega nekoliko stanovnika. Obilazak se nastavlja prema Motovunu-srednjevjekovnom gradiću, okruženom zidinama i smještenom na brdu s kojega se pruža prekrasan pogled.
Danas je Motovun središte ljetnog filmskog festivala
koji se održava svake godine, a premijerno prikazuje svjetske i domaće filmske hitove.


 Postojna / Lipica

Izlet u susjednu nam Sloveniju započinjemo obilaskom predivnih unutrašnjosti Postojnske jame što ih je priroda stvarala milijunima godina.

Jamskim vlakićem i pješice obilazit ćemo prekrasne galerije i dvorane, vidjet ćemo stanovnika jame (čovječju ribicu "Proteus anuinus").

U prastarim hrastovim i lipovim šumama nalazi se Kobilarna Lipica, kolijevka konja Lipicanera koji se
ovdje uzgajaju već 400 godina.
U sklopu izleta, osim obilaska kobilarne, moguće je prisustvovati dresuri konja.


 Venecija

Venecija je sigurno jedan od najatraktivnijih izleta koji vrijedi odabrati.
Bez obzira na priličnu udaljenost, do Venecije se stiže brzim i vrlo ugodnim brodom.
Na brodu je otvoren duty free shop i bar koji u ljetnim vrućinama pružaju pravo osvježenje.
Do pristaništa se plovi uskim kanalima.Crkva San Marco, Duždeva palača, Most uzdisaja neće vas ostaviti ravnodušnima u posjeti ovoga grada.

NAPOMENA: Kako je gotovo nemoguće prikazati sve što možete vidjeti i uživati s nama, navedeni izleti samo su presjek najvećih izleta koji postoje u našoj izletničkoj organizaciji.
Na osnovi Vaših želja u mogućnosti smo organizirati cijelu paletu drugih vrlo zanimljivih izleta, kao što su razne panoramske vožnje brodom koje ćemo za Vas obogatiti ukusnim jelovnicima (mesnim ili ribljim), ili vinskim degustacijama u tipičnim ambijentima (konobama i restoranima) provjerene kvalitete i usluge.
J.E.M. Trade svojim gostima u izletničkoj djelatnosti pruža i usluge kopnenih autobusnih transfera svih vrsta (aerodromske, hotelske ili iz neke druge destinacije) u komfornim vozilima, a na Vaš zahtjev stavit ćemo Vam na raspolaganje turističke vodiče s višegodišnjim iskustvom i znanjem, kako bi Vaš odmor učinili jedinstvenim i nezaboravnim.