DEUTSCH ENGLISH ITALIANO HRVATSKI
>>HOME >>POSEBNA PONUDA >>AUTOKARTE >>MAPA WEBA >>PRETRAGA SMJEŠTAJA >>KONTAKT
PONUDA
Smještaj
Izleti
Sportske aktivnosti
Krstarenja
Nekretnine
HRVATSKA
Info
Povijest
Nacionalni parkovi
Prirodni parkovi
Korisne informacije
Tradicionalna jela
Kako doći
Destinacije
J.E.M.Trade
Za iznajmljivače
Opći uvjeti
Plaćanja
Kako doputovati u Hrvatsku

      - Automobilom
      - Autobusom
      - Brodom
      - Avionom
      - Vlakom


- Automobilom -
Za ulazak i vožnju po Hrvatskoj, potrebna Vam je zelena karta osiguranja i važeća vozačka dozvola. Tijekom ljetnih mjeseci promet na graničnim prijelazima je gušći, što može izazvati kraće zastoje. Cestarina se naplaćuje na autocestama i poluautocestama, te na mostovima.
Benzinske crpke su otvorene od 7 - 20 h (ljeti i do 22 h),a neke rade i od 0 - 24. Bezolovni benzin toči se na svim pumpnim stanicama i označen je zelenom oznakom. Informacije o stanju na cestama redovito možete preslušati na Hrvatskom Radiju i to na više jezika.
Prometna pravila: U Hrvatskoj se vozi desnom stranom. Ukoliko prometni znakovi ne pokazuju drugačije, ograničenja brzine su 130 km/h na autocestama i poluautocestama, 100 km/h na cestama s dva traka, 50 km/h u naseljenim mjestima i 80 km/h izvan naseljenih područja. Iznos novčane kazne ovisi o težini prekršaja. Dozvoljena granica alkohola u krvi je 0,0 ppm.
Rent-a-car: Vozač mora biti stariji od 23 godine i posjedovati vozačku dozvolu. Većina međunarodnih rent-a-car agencija ima svoje poslovnice u većim hrvatskim gradovima.

- Autobusom -
Redovite međunarodne autobusne linije spajaju Hrvatsku s Austrijom, Italijom, Mađarskom, Francuskom, Njemačkom, Slovačkom, Bosnom i Hercegovinom i drugim zemljama. Ovaj način prijevoza je najjeftiniji dolazite li u Hrvatsku iz srednje Europe.
Hrvatska ima također kvalitetnu i dobro razvijenu nacionalnu mrežu autobusnih linija, koja doseže sve do najmanjih mjesta na obali. Informacije Autobusnog kolodvora Zagreb: tel. +385 (0)1 313 333.

- Brodom -
Redovite putničke i trajektne linije prometuju između talijanskih (Venecija, Trst, Ancona, Pescara i Bari) i hrvatskih luka.
Dnevna trajektna linija spaja Rijeku i Split tijekom cijele godine. Linija nastavlja za Dubrovnik tri puta tjedno. Trajekti koji kreću iz Rijeke za južni dio obale, dobro su rješenje za vozače koji na taj način mogu izbjeći lijepu, ali napornu vožnju obalom. Ako ste već došli izdaleka, na brodu se možete opustiti do dolaska na odredište Vašeg odmora.
Informacije: Jadrolinija, Riva 16, 51000 Rijeka, tel: +385 (0)51 330 899, fax: +385 (0)51 213 116.
Sve luke, uključujući i one na otocima, dostupne su redovitim trajektnim linijama. Tijekom ljetne sezone, frekvencija plovidbe na svim linijama je povećana.
1998-2009 J.E.M. Trade d.o.o. Sva prava pridrżana.